skip to Main Content

Op het terras met een appelsap!

Meneer Jochems (83 jaar) komt sinds korte tijd langs bij onze dagbesteding in Son. De eerste keer dat hij bij ons kwam is hij er meteen op uit gegaan om van het mooie weer te genieten. Op naar het terras voor een lekker koud glas appelsap!

Reuze gezellig!

De thuissituatie van meneer Jochems vroeg om andere wegen te bewandelen. Voorheen kreeg meneer en zijn vrouw een enkel uurtje per dag ondersteuning, wat momenteel is uitgegroeid tot een paar uurtjes in de ochtend en een aantal in de avond door de Zorgboom. Doordat mevrouw af en toe wat meer rust nodig heeft en meneer er nog graag op uit gaat zolang het kan, heeft hij bij ons aangeklopt om -naast de dagelijkse zorg- gebruik te maken van onze dagbesteding in Son. Iets wat tot nu toe erg in de smaak valt bij meneer: ‘’Ik vond het reuze gezellig! De dagbesteding is zeer smaakvol ingericht en goed bereikbaar. Ik word er met de rolstoeltaxi voor de deur afgezet en mocht iemand zelf met de auto komen, dan is daar meer dan voldoende plek voor om die te parkeren. Wat me opviel is dat het zeer gunstig gelegen is ten opzichte van het centrum. We waren zo op het terrasje! De Zorgboom vult onze vraag goed in. En ze proberen alles zo volledig mogelijk te maken. Daarnaast luisteren ze goed naar onze wensen en proberen ze daar zo goed mogelijk invulling aan te geven.’’

Altijd blijven oefenen

Meneer Jochems neemt ons mee in het begin van zijn dag: ‘’In de ochtend komt de thuiszorg langs om mij uit bed te halen. Vervolgens word ik gewassen en aan het ontbijten gezet. Dan hebben zij tijd om de badkamer op te ruimen zodat we vervolgens oefeningen kunnen doen. Ik loop vanuit de woonkamer naar de garage om de benen warm te maken. Doordat de auto uit de garage is, hebben we hier voldoende plek om de oefeningen te doen. Er staat een hometrainer waar ik vijf minuten op ga fietsen en daarna doe ik de oefeningen van de fysiotherapeut. Gelukkig hoef ik deze nooit alleen te doen. De medewerkers van de Zorgboom doen altijd fijn mee! Alles is bij ons gelijkvloers zodat we zelf zo lang mogelijk overal bij kunnen. Tussentijds nemen we gezellig een kop koffie en gaan we af en toe naar buiten.’’

Sommige vraagstukken in de zorg vragen om extra aandacht. Zo ook deze zorgvraag vanuit meneer en mevrouw. Waar zit de grens om iemand nog thuis te laten wonen? Ondanks dat deze zorgvraag erg complex is, is de familie erg welwillend en verloopt het contact soepel, waardoor de mogelijkheden iets ruimer worden. Zolang de risico’s voor onze cliënten niet te hoog zijn om thuis te blijven wonen en alles met passende zorg dichtgetimmerd kan worden, dan zullen wij er vanuit de Zorgboom alles aan doen om onze cliënten zo lang mogelijk thuis te kunnen laten wonen.

Back To Top