skip to Main Content

6 vragen en antwoorden over dagbesteding

Bij de Zorgboom bieden wij ook dagbesteding aan. Op twee centrale locaties gelegen in Haelen en Son en Breugel ligt onze dagbesteding Eikenbosch. Mis je contact met andere mensen en zoek je een goede invulling voor je dag? Of wil je misschien juist zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen? Wat je hulpvraag ook is, op onze dagbesteding ben je welkom. We hebben een aantal veel gestelde vragen op een rijtje gezet, waar we in deze blog antwoord op geven. Toch nog vragen na het lezen? Bekijk meer informatie op de website of geef ons een belletje: 085- 87 69 642.

 1. Wat houdt dagbesteding in?
  Dagbesteding is een manier om mensen invulling en structuur te geven aan hun dag door middel van activiteiten. Het kan eraan bijdragen dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen, maar het kan ook dienen ter ontlasting van mantelzorgers. Daarnaast is dagbesteding er ook voor mensen die behoefte hebben aan sociaal contact.
 2. Voor wie is dagbesteding bedoelt?
  De dagbesteding van de Zorgboom is hoofdzakelijk gericht op ouderen. Dit kunnen ouderen zijn die te maken hebben met dementie, maar wij zijn er ook voor mensen die een zinvolle invulling van de dag zoeken. Natuurlijk kunnen we altijd in gesprek gaan en de mogelijkheden bekijken voor andere doelgroepen.
 3. Waar heeft de Zorgboom dagbestedingen?
  De dagbesteding van de Zorgboom hebben we op twee locaties:
  1. Noord-Brabant; in Son en Breugel aan de Breeakkerstraat 1
  2. Limburg; in Haelen aan de Roggelseweg 24

   

 4. Hoe ziet een dag op de dagbesteding eruit?
  Iedere dag ziet er anders uit. We proberen zo goed mogelijk maatwerk aan te bieden en dus zoveel mogelijk aan te sluiten op de behoeften van onze cliënten. Natuurlijk zijn we door de corona maatregelen wat beperkt in de mogelijkheden, maar dat weerhoudt onze begeleiders er niet van om op een creatieve manier activiteiten op te zetten. Hieronder een aantal voorbeelden:
  o Wanneer het zonnetje schijnt, gaan we erop uit en maken we een leuke wandeling naar bijvoorbeeld in Son en Breugel het hertenkamp.
  o Af en toe spelen we spelletjes waarbij we elkaar beter leren kennen en de cliënten ook herkenningen door en met elkaar naar boven halen.
  o Soms verrast een begeleider ons door haar lieve hond mee te nemen en vermaken we ons met de verzorging daarvan.
  o We bekijken en bespreken lezingen.
  o Soms hebben clienten behoefte aan een luisterend oor, dan zorgen wij natuurlijk dat daar de ruimte voor is.
 5. Is er een vergoeding beschikbaar voor dagbesteding?
  Via de WMO of de WLZ is er een vergoeding mogelijk, afhankelijk van de situatie (indicatie) wordt de dagbesteding geheel vergoed of dien je een eigen bijdrage te leveren.

   

 6. Hoe meld ik me aan voor een dagbesteding? En is het mogelijk om proef te draaien?
  Je mag ons vrijblijvend bellen voor wat meer informatie, maar wij nodigen je vooral uit om eens een kijkje te komen nemen. Wij laten je namelijk graag onze locatie zien zodat je zelf de sfeer kunt ervaren.

Back To Top