skip to Main Content

5 tips voor Koningsdag 2021

Het is weer zover bijna, Koningsdag. Of Woningsdag. Vorig jaar werd Koningsdag officieel omgedoopt tot Woningsdag. Maar aangezien we nog aan huis gekluisterd zijn, is Woningsdag nog steeds op zijn plek. Om onze cliënten en andere eenzame ouderen toch een leuke dag te bezorgen hebben we een aantal tips verzameld. Wat je ook gaat doen, we wensen iedereen een leuke dag toe.

 1. Balkon- of tuinconcert
  Iedere oudere kun je blij maken met muziek. Het liefst liedjes van vroeger, om het nostalgische gevoel naar boven te halen. En wat is nou leuker dan dat het hele verpleeghuis of appartementencomplex mee kan genieten? Ken je toevallig een zanger of kun je zelf een aardig nootje zingen? Dan is een tuinconcert een goed idee! Al helemaal wanneer er een accordeon of ander instrument van vroeger aan te pas komt. 
 2. Op bezoek met baksels
  Oranje (b)oven! Een heerlijke sinaasappelcake, mandarijnen kwarktaart of cupcakes met oranje slagroom, hmm. Verras jouw opa, oma of andere ouderen met een oranje baksel. Even op visite om samen te genieten van jouw baksel. Dat wordt gegarandeerd smullen.
 3. Tompoezen service
  Liever niet op visite? Dan is het erg leuk om een oranje tompouce langs te brengen en het daarna samen buiten op gepaste afstand of via videobellen op te eten. Hebben jullie beiden toch nog een beetje een oranje-sfeer.
 4. Maaltijdservice aan huis
  Is degene die je wilt verrassen geen zoetekauw? Dan is het ook leuk om een ontbijt, lunch of avondmaal te laten bezorgen. Eet het vervolgens samen op via videobellen zoals hierboven beschreven of laat er een leuke boodschap bij bezorgen middels een kaartje. 
 5. Online Koningsdag Eindhoven
  Het is je vast niet ontgaan maar het Koningspaar komt dit jaar tijdens Koningsdag op bezoek in Eindhoven. Bekende Eindhovenaren zoals Mike Weerts en Björn van der Doelen hebben een heel programma samengesteld om het Koningspaar kennis te laten maken met Eindhoven. En alles is live te volgen vanuit jouw huiskamer! Bekijk vooraf samen wat jullie willen volgen en maak er een schema van wat, wanneer te bekijken is. Heel handig en leuk! Bekijk het volledige programma

Back To Top