skip to Main Content

Wees welkom bij dagbesteding Eikenbosch

Bij de Zorgboom bieden wij ook dagbesteding aan. Op een centrale locatie in Haelen en Son en Breugel ligt onze dagbesteding Eikenbosch. Mis je contact met andere mensen en zoek je een goede invulling voor je dag? Of wil je misschien juist zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Wat je hulpvraag ook is, op onze dagbesteding ben je welkom.

Wat houdt dagbesteding precies in?

Dagbesteding is een manier om mensen invulling en structuur te geven aan hun dag door middel van activiteiten. Het kan eraan bijdragen dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen, maar het kan ook dienen ter ontlasting van mantelzorgers. Daarnaast is dagbesteding er ook voor mensen die behoefte hebben aan sociaal contact.

Voor wie is onze dagbesteding

Onze dagbesteding is er voor mensen met een indicatie. Om mantelzorgers te ontlasten, voor mensen die daginvulling en structuur missen maar ook voor mensen die behoefte hebben aan een kop koffie, een goed gesprek of een warme maaltijd.

Wat de reden ook is om onze dagbesteding te bezoeken, bij ons kun je volledige aandacht verwachten en waardering dankzij onze kleinschalige aanpak (maximaal 8 personen) in een veilige omgeving, waarbij je vrij bent in het kiezen van activiteiten.

Activiteiten die wij onder andere aanbieden:

Binnen onze dagbesteding bieden wij allerlei leuke en ontspannende activiteiten aan. Hier volgt een greep uit onze vele activiteiten.

  • Samen koken
  • Wandelen
  • Knutselen
  • Puzzelen
  • Schilderen
  • Lezen (lezingen)
  • Het spelen van spellen
  • Seizoensgebonden activiteiten

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om te ontspannen. Een kop koffie of thee te komen drinken, of om gewoon te genieten van een goed gesprek. Maar natuurlijk staan wij ook open voor eigen input!

Dagbesteding aanvragen

Het aanvragen van dagbesteding kan via de gemeente of vanuit de WLZ OF WMO die dit aanvraagt vanuit de WMO oftewel: wet maatschappelijke ondersteuning. Hiervoor is een indicatie nodig.Wil jij gebruik maken van onze dagbesteding en heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Marieke voor meer informatie.

Voor het het gezamenlijk koken en eten of inloop en een kopje koffie is geen indicatie nodig.

Marieke Slijpen – coördinator dagbesteding
E: m.slijpen@zorgboom.nl
T: 0611477683

Back To Top